Nederlandstalige cover van Jacqueline Govaerts ‘Sweet Friend’

Het zit zo.
Tijdens de promotie van mijn album hoorde ik dat Giel Beelen mijn lied ‘Vast in Mij’ mooi vond. Voor het geval ik zou optreden in zijn programma koos ik alvast het extra coverliedje dat je als artiest bij hem speelt. Ik hertaalde ‘Sweet Friend’ van Jacqueline Govaert vanuit het Engels naar het Nederlands. In dit lied bezingt Jacqueline haar steun aan een hartsvriendin, van wie het huwelijk is stukgelopen. De jongen met wie ze ooit trouwde, is nooit volwassen geworden. Maar ja: dat is natuurlijk maar 1 kant van de zaak…. Wat is het verhaal van die jongen? Wie bezingt zijn steun aan hem? Nu kom je het te weten ;-)

Jacqueline liet zich bij het maken van haar prachtige album ‘Songs to Soothe’ inspireren door een van haar grote voorbeelden: Carole King. Nu is Carole King een dierbare vriendin van een van míjn grote voorbeelden: James Taylor. En dus heb ik in het arrangement mijn beste Taylor-beentje voorgezet….

Nee, het kwam destijds niet tot een optreden bij Giel. ‘Een Vriend Als Jij’ heb ik nooit laten horen of openbaar gemaakt. Maar waarom niet eigenlijk? En dus speelde ik het op 17 april 2016 voor het eerst tijdens een huiskamerconcert. Met veel plezier.

O ja.
Mocht je het nou mooi vinden: deel het filmpje dan vooral via Facebook en Twitter. Wie weet, belandt het nog bij Jacqueline of Giel ;-)