Muziek

 

2017

Albumhoes-Bram-Laan_Free-Fall_134Bram Laan – Free Fall (album)
Afscheidsalbum van een bevlogen componist, zanger en gitarist. Voor de songs ‘Back’, ‘On Hold’ en ‘Love Lay Down’ mocht ik de teksten schrijven; de muziek van ‘Love Lay Down’ maakten we samen.
itunes35spotify35

 

Albumhoes-Kili_134Karl Adams – Kili (instr)
Hoe zou dat voelen: bovenop de top van de Kilimanjaro. Zo ongeveer? # instrumentaal #verjaarsdagscadeautje #esther50
youtube35

 

2016

BuitenGewoonMaud Wilms – BuitenGewoon
Maud en Karl schreven samen het titellied van dit album. “De wereld wordt mooier door open te staan voor het BuitenGewone van de ander”, aldus Maud. Mooie basis voor een mooi liedje. Geproduceerd door Jel Jongen, met bijdragen van onder meer Bart Oostindie en Reitse Giesbers.
itunes35youtube35

2015

Tijd Over Nanda Roep – Tijd Over (lied bij boek)
‘Tijd Over’ is een lied dat hoort bij de de roman ‘Dik, druk & dronken’ van schrijfster Nanda Roep. Karl maakte de melodie, Nanda de tekst. Ton Snijders en Karl namen de instrumenten op in Tons studio. Nanda en Karl zongen het lied in. En: cabaretier Silvester Zwaneveld maakte (voor zijn vrouw Nanda…) een prachtige animatie erbij.
itunes35youtube35

2014

windbreker Karl Adams – Windbreker (album) ‘Pap, wil je mijn windbreker zijn?’
Op een herfstachtig nederstrand, onderweg, thuis op de bank: nieuwe liedjes weten Karl Adams overal te vinden. Maar deze keer was het anders: deze keer klopten ze niet aan in het Engels, maar in het Nederlands. En kwamen dichterbij, dichterbij dan ooit. Karl wist dat hij nu ook de luisteraar dichterbij moest durven laten. En dat deed hij dan ook, samen met co-producer en toetsenist Ton Snijders (Frank Boeijen, Stef Bos). Een geluid zonder omweg, leunend op gitaar en piano. Met gastrollen voor Lotte Zekhuis (Jacqueline Govaert, Giovanca) en Richard van Bergen (Qeaux Qeaux Joans, JW Roy). Het resultaat? Een album dat jou wil aanraken. Kleine liedjes met een groot hart. Probeer het zelf.
itunes35spotify35kroese-online25youtube35soundcloud35

2011

if not nowKarl Adams – If Not Now (album)
Na tien jaar vooral voor anderen gespeeld en geschreven te hebben, komt Karl nu met een eigen cd. Op de cd staan tien songs die zijn leven tot op dit moment beschrijven. Karl: “De liedjes gaan over de rollen die je in je leven kunt vervullen: vriend, geliefde, vader, zoon. Veel verandert, maar wat blijft is het vertrouwen van elke dag iets te kunnen maken. Die overtuiging kan volgens mij alleen ontstaan wanneer je je omringd voelt door liefde en vriendschap. Dat gevoel wilde ik ook oproepen bij het opnemen van de songs. Ik werd omringd door talenten met wie ik door de jaren heen heb samengewerkt. We hebben elkaar nooit uit het oog verloren, elkaar altijd bijgestaan. Op dit album wordt dat gevierd.”Karl heeft het album geproduceerd met Ton Snijders (o.a. Frank Boeijen en Stef Bos). Ton tekent ook voor de toetsen. Lené te Voortwis (o.a. Mathilde Santing en Boudewijn de Groot) speelt bas, Florian Hoefnagels (o.a. Liesbeth List en Flowriders) verzorgt de drums. Gastvocalisten zijn onder meer Maud Wilms, Floor Kraaijvanger, Charles Nagtzaam en Peter van Benthem. Kroon op het werk is de samenwerking met de Amerikaanse singer- songwriter Rich Wyman, negenvoudig winnaar van de ASCAP Award, de belangrijkste prijs voor singer- songwriters in de USA.
itunes35  kroese-online25soundcloud35

2009

if not nowDaniëlle Boon – Bed van Gras (album)
Zangeres met de stem van de lente. Ton Snijders en Karl produceerden het album. Ton speelde toetsen, Florian Hoefnagels drums, Karl zong en speelde gitaar. De teksten en muziek schreef Karl grotendeels samen met Paul Klaassen en Nico Poppes van Vox Populi. Jacques Klöters draaide Moebijtidee op Radio 2.
youtube35 soundcloud35

 

if not nowGoede Burenlied (lied bij video)
Lied bij een video voor het project ‘Goede Buren Gezocht’. Een initiatief van Triade, waarbij men in Almere een buurt wil inrichten waar mensen mét en zonder beperking naast elkaar wonen. De muziek maakte Karl samen met Nico Poppes en Paul Klaassen, Paul schreef de tekst. Een bijzondere ervaring om het vervolgens met projectmedewerkers en toekomstige bewoners op te nemen!
youtube35soundcloud35

 

2008

if not nowMaud Wilms – Ein Ster (iTunes single)
Karl wilde altijd al eens werken met Maud Wilms, mede-Limburger, mede-inwoner van zijn woonplaats. Ze schreven samen een tekst op zijn muziek voor een klein kerstliedje. Met z’n tweetjes namen ze het op in de studio van Mauds producer Jel Jongen.
itunes35spotify35youtube35

 

if not nowSuperfloor – Kharma Baby (album)
Het is voor Karl altijd gaaf om tegen Floor Kraaijvanger aan te kunnen zingen. En aangezien hij dol ben op koortjes, he got the call! Hij zong o.a. op Soul on Fire en You’re So Cold.
itunes35 spotify35

 

2007

if not nowRich Wyman – Embrace (live DVD en cd)
De live-beelden en opnames geven een goed beeld van Rich Wyman’s podiumkracht. Mooie herinneringen, meespelend en zingend op o.a. So What!. Deze live-versie is op zijn website te beluisteren.
spotify35itunes35

 

2005

if not nowLiesbeth List – Liesbeth List Live (live album)
Dit live-album kwam voort uit de theatertournee Dichter bij Liesbeth. Als zanger/gitarist is Karl te horen o.a. in Wie Ben Ik en Sur Ma Vie, een duet samen met Liesbeth’s dochter Elisah. Ook kun je op YouTube de trailer zien voor de theatervoorstelling:
youtube35

 

if not nowBranko – My World Electric (album)
Jacko Kreukniet liet Karl een melodie horen waar hij nog geen tekst voor had. Karl viel er meteen voor en schreef One More Round. Ook speelde hij akoestische gitaar op My Friend. De productie was in handen van Michel Schoots (o.a. Kane).
itunes35

 

2004

if not nowVox Populi – Brons (demoalbum)
Met vrienden Paul Klaassen en Nico Poppes vierde Karl in 2004 het 12 ½ -jarig jubileum van hun liedjesatelier Vox Populi. Bij Vox mocht alles: van verstilde poëzie tot pijnlijke meezingers. Voor hun trouwe fans namen ze hun favoriete liedjes op en voegden live-opnames toe.
soundcloud35

 

2003

if not nowSuperfloor – Check! (album)
Als fan van Floor Kraaijvanger’s stem schreef Karl Showdown of Love voor haar. Ze nam het op met haar band Superfloor. Samen schreven Floor en Karl Last Drop. Bekijk op YouTube hun live-versie van Showdown of Love:
youtube35soundcloud35

 

 

if not nowBram Laan Band – Love Lay Down (demo)
Op de muziek van Bram maakte Karl teksten voor de songs Back en Love Lay Down. Bij het laatste lied maakte Karl ook het refrein. Bram gebruikte de songs voor demo’s met zijn band.
soundcloud35

 

2002

if not nowMaxville – Maxville (album)
Marcel Singor vroeg Karl teksten te maken bij twee van zijn melodieën. Zeer krachtige melodieën, Karl voelde zich vereerd om ze te bewoorden: She’s Not You en Mine. Op beide songs heeft hij ook backing vocals ingezongen. De single She’s Not You werd nog stevig geplugd door Henk Westbroek.
soundcloud35

 

if not nowKarl Adams – Start Right Here (10-song demoalbum)
Akoestische demo van 10 liedjes, waaronder Yes, Room 303, Maybe Mine, Start Right Here en Long Way Home.

 

2001

if not nowFloor Kraaijvanger – Go (song demo)
Producer Gordon Groothedde stelde Floor Kraaijvanger voor Karls song Go als demo op te nemen. Hij is er nog steeds trots op.
soundcloud35

 

if not nowRich Wyman Band – Attention (live studio demo)
Karl durft het lied zelf bijna niet meer te zingen sinds deze versie van Rich Wyman… Op voorstel van producer Gordon Groothedde maakte de Rich Wyman Band een demo van zijn song, live voor publiek in de studio. #trots
soundcloud35

 

2000

if not nowKarl Adams – The Finest Hour (10-song demoalbum)
Demoalbum met o.a. Attention, All About Suzy, Improvise, Top Down, Love Is What She Does to Me en As Good As Good Gets.

 

if not nowRich Wyman – Live In Concert (live VHS video)
Promotie-video van een aantal songs, live opgenomen in De Oranjerie in Roermond. Karl speelt akoestische gitaar en zingt backing vocals. Mét rook!

 

1998

if not nowRich Wyman – The Little Things (single)
Op deze single staat een gave live-uitvoering van Rich Wyman’s hit So What!, opgenomen voor Radio3FM tijdens het optreden van de Rich Wyman Band op Huntenpop. Bekijk op YouTube ook de live-versie van The Little Things uit 2000, met Karl op backing vocals en gitaar:
youtube35

 

if not nowRich Wyman – Where We Stand (album)
Producer Gordon Groothedde (o.a. Moke, Miss Montreal, Guus Meeuwis) had Karl in Gigant Apeldoorn horen zingen tijdens een voorprogramma voor rock-gitarist Paul Gilbert. Gordon zette Karl als groentje tussen gerenommeerde sessiemuzikanten als Martin Verdonk, Charles Nagtzaam en René Creemers. En ja: koortjes zingen met Jacko Kreukniet en Marcel Singor is een feest.Luister naar de songs via de website van Rich.

 

1997

if not nowKarl Adams – We Know What We’re Doing (10-song demoalbum)
Demo met een aantal van Karls meest dierbare liedjes, onder andere: Lean Some More, I Know What I’m Doing, Wingman, The Boy’s Still the Same en Good Day.
soundcloud35

 

1995

if not nowKarl Adams – Waterland (10-song demoalbum)
Demo met o.a. de songs Waterland, Moving On, Like a Glove en The Kind Waiter.

 

if not nowTino & De Rosino’s – Tino & De Rosino’s (album)
Of het nou was als geluidsman, zanger/gitarist of tekstschrijver/componist, het was voor Karl altijd een feest om mee te doen met deze kinderpopband uit Utrecht. Kinderen zijn het meest eerlijke publiek, een harde maar faire leerschool. Karl schreef onder meer mee aan de liedjes Flappie, Juf’s Verloofde en Hardop. Kijk ook eens op hun website onder ‘muziek luisteren’. Als zanger is Karl o.a. te horen op Op de Brommer van Mijn Vader en De Juffrouw van de Kinderbieb.
soundcloud35

 

1994

if not nowKarl Adams & band – Qbus Tapes (12-song demoalbum)
Demo opgenomen in de Qbus Studio van Veenendaal. Met Arthur Bont (drums), Franklin Heilijgers (bas), Richard van Bergen (gitaar), Heleen Mantel (zang), Arno Jansen (toetsen), Nartano Glijn (zang) en Jeroen Jacques Goossens (zang). Met o.a. de songs Azure, It Can Be Done, Walk on Water, Another Way to Fly en Leaving through the backdoor of my mind.
soundcloud35

 

1993

if not nowThe Storytellers (live-score en video-score bij theatervoorstelling)
Karl maakte de muziek bij een theatervoorstelling en de bijbehorende video-documentaire The Storytellers rond de Amerikaanse toneelschrijver Elroyce D. Jones. In een samenwerking tussen Universiteit Utrecht en Hogeschool der Kunsten Utrecht.
soundcloud35

 

1990 – 1994

if not nowKarl Adams – song demos 1990-1994 (demo)
Opnames uit het eerste uur van Karls liedjesschrijven. O.a. For a Kodak Moment en Lift Me Up.